‘Religie 2.0’

Slider

Religie 2.0

“Ich bin der Geist, der stets verneint”

Mephisto in Faust I (Goethe)

“Ik weet niet wie – of wat – de vraag stelde. Ik weet niet wanneer zij gesteld werd. Ik herinner me niet dat ik antwoordde. Maar eens zei ik ja, tegen iemand – of iets. Vanaf dat moment heb ik de zekerheid dat het leven zinvol is en dat mijn leven een doel heeft”

Dag Hammarskjöld

Is het leven toevallig en zinloos of is er toch een doel en een groeiproces in te ontdekken ? Is het leven gemeen of heeft het het beste met je voor ?

Is er zoiets als “het goddelijke” of “het mysterie” ? Hoe kan het dan dat er zoveel oorlog, honger en ellende is op de wereld ? Of is er, ondanks alles, toch een diepere kracht die op ons reflecteert en waarop we kunnen vertrouwen?

In deze wandeling gaan we op zoek naar “The Human Condition” in de geschiedenis. Al wandelend komen we tot een moderne invulling van filosofische- en theologische begrippen zoals onder andere vrije wil, zondeval, genade, drie-eenheid en ziel. We zien ‘God’ werkzaam als universele reflecterende kracht in de geschiedenis. We kijken niet naar hoe hij heet maar wat hij doet. Atheïsme, humanisme en verschillende godsdiensten komen samen in Religie 2.0